CARNE DE MIEL, MAI SCUMPĂ

0
76

Un kilogram se vinde cu 32-35 lei/kg
Carnea de miel, este mai scumpă anul acesta, spun crescătorii de animale. Vremea schimbătoare și temperaturile scăzute, au făcut ca mieii să nu aibă hrană suficientă, drept urmare sunt mici și puţini pot fi sacrificați.
Carnea de miel, este mai scumpă anul acesta. În spațiul amenajat din Piața Centrală din municipiu crescătorii din cele șapte spații amenajate sunt îngrijorați pentru că au cea mai slabă vanzare din ultimii ani. Bujor Coman spune că este foarte dezamăgit de vânzarea de până acum.
Crescătorii spun că temperaturile scăzute, au făcut ca mieii să nu aibă hrană suficientă, iar prețurile vor fi mai mari ca anul trecut.
Clienții , la rândul lor, vin , se uită și pleacă. Mulți renunță ca tradiționala carne de miel din cauza prețurilor.
Ciobanii din zona de munte a județului sunt și ei dezamăgiți. Nea Fane, cioban la o stână de oi din localitatea Bisoca susține că numai aproape 150 de miei au fost vânduți, foarte puțini, în comparație cu alți ani.
Ca de fiecare dată, veterinarii ne atenționează să cumpărăm carne doar din locurile autorizate.
Fermierii spun ca un kilogram de carne de miel poate ajunge la 32-35 lei, carcasa şi 15 lei în viu. Dacă gospodinele vor dori să facă un drob vor trebui să scoată din buzunar 25 lei pentru un kg de organe de miel. Carne de miel ceva mai ieftină se poate cumpăra și de la vânzătorii de pe internet, unde prețul unui kilogram poate fi și cu 20% mai mic.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ