CARTIERE FĂRĂ LOC DE JOACĂ! În Poștă și M. Viteazu, copiii aleargă pe străzi

0
283

Chiar dacă teoretic trăim într-un oraș european, sunt cartiere în Buzău care nu au nici măcar un loc de joacă. Vorbim despre Poștă, unde spațiile destinate copiilor pentru petrecerea timpului liber sunt străzile și trotuarele. În acest cartier, doar câteva fiare vechi mai amintesc de un spațiu de joacă, însă nu sunt amenjate nici măcar două leagăne ori un tobogan de care să se bucure micuții.
Oamenii care locuiesc de ani de zile în cartierul Poștă nu își mintesc de cât timp nu au mai văzut un loc de joacă la ei în zonă. Oamenii de plâng că nu au un spațiu destinat pentru distracția copiilor ori a nepoților.
Situația nu este prea roz nici în Mihai Viteazu. Aici funcționează un singur loc de joacă, însă este vechi și chiar priculos pentru copii pentru că mobilierul este fabricat din metal. Autoritățile au aflat de situația din cele două cartiere ale Buzăului și deja au trecut la identificarea de soluții pentru rezolvarea acestei situații.
În același timp, muncitorii de la Urbis Serv aproape că au finalizat locul de joacă de pe strada Democrației, cel care va deveni un etalon pentru următoarele spații destinate micuților. Acesta va fi inaugurat săptămâna viitoare, iar până la finele acestui an, alte locuri de recreere pentru copii vor fi refăcute.
Refacerea locurilor de joacă vizează și schimbarea locurilor pe care sunt amplasate rampele de gunoi, de multe ori așezate foarte aproape de aceste spații pentru copii. Autoritățile și-au propus ca tomberoanele să fie îngropate pentru ca pericolul îmbolnăvirii micuților să fie evitat.
DENISA IRIMIA
LAURENȚIU GROZEA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ