CASĂ DE AVOCATURĂ LA PRIMĂRIE! Proiectul a stârnit controverse

0
71

Primăria Buzău va avea casă de avocatură care să o reprezinte în instanță. Decizia a fost luată după ce criza de juriști din Palatul Comunal s-a acutizat. Totodată municipalitatea nu poate fi reprezentată în diferite procese, motiv pentru care le pierde și nu poate recupera nici banii de la rău-platnici. Proiectul a fost dezbătut în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi și a stârnit un val de controverse.
Primarul Constantin Toma a cerut, astăzi, votul consilierilor locali pentru externalizarea către firme de avocatură a unei părți importante din cele 566 de dosare pe care Primăria Buzău le are în diferite instanțe. În acest moment, administrația locală se confruntă cu o situație fără ieșire în lipsa unei organigrame care să permită angajări pe posturi extrem de necesare. Doar doi juriști reprezintă Primăria în peste 560 de dosare, la care se adaugă sute de solicitări privind diferite retrocedări. Totodată, municipalitatea mai are probleme în recuperarea datoriilor de la rău-platnici.
Proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a stârnit câteva reacții din partea aleșilor din opoziție. Consilierii se tem că hotărârea este una care nu ar avea bază legală și, în plus, nu oferă o garanție că municipalitatea va avea câștig de cauză în multe procese. Din acest motiv, schimbul de replici a fost unul destul de dur.
În cele din urmă, proiectul a trecut datorită votului favorabil din partea aleșilor social- democrați, susținuți de o parte din opoziție.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ