Casa Grădinarului, proiect cu cheltuieli record

0
69

A fost solicitată revizuirea devizului general
Primăria Municipiului Buzău și-a propus reabilitarea “Casei Grădinarului” din Parcul Marghiloman dar suma ce ar urma să fie cheltuită poate fi considerată un record mondial, spun unii dintre consilieri care cred că investiția la acest moment ar fi inoportună. Din acest motiv s-a solicitat revizuirea devizului astfel încât prețul să fie unul corect.
Pe lângă crescătoria de cai de rasă a familiei Marghiloman, domeniul mai cuprindea Casa Grădinarului, una dintre puținele clădiri anexă păstrate cu rol de deservire a activităților de pe proprietate. Starea de conservare este precară, potrivit administrației locale, motiv pentru care s-a luat decizia de a fi reabilitată. Întreaga suprafață construită se întinde pe 244mp din care 192 mp reprezintă grădina de vară. Prețul total al investiției se ridică la peste 4,5 milioane lei, sumă considerată justificată de către reprezentanții Primăriei Buzău.
La un calcul simplu, unul dintre consilierii locali a atras atenția că ar urma să fie cheltuiți în jur de 2700 de euro pe metru pătrat în cazul reabilitării grădinii, sumă considerată uriașă.
Autoritățile locale au precizat că deja suma totală din proiect a fost redusă și ar urma o nouă modificare a devizului care să aducă investiția la un buget acceptabil.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ