„Casă nouă, în drumul spre acasă”

0
180

O nouă șansă penru o viață ca în familie
Complexul de Servicii Comunitare Nr.9 din municipiul Buzău a fost deschis oficial în prezența președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. A fost înființat în cadrul proiectului „Casă nouă, în drumul spre acasă” prin închiderea vechiului centru clasic de plasament și amenajarea unor noi spații destinate copiilor cu handicap. În acest fel, copiii și tinerii se vor simți ca într-o familie, mai apropiați și ceva mai fericiți.
Noul complex dispune de două case tip duplex tip familial care poate adăposti până la 48 de copii și un centru de zi pentru recuperare care are o capacitate de 90 locuri. Potrivit administrației județene, valoarea investiției se ridică la peste 4,5 milioane lei. Cu ocazia inaugurării complexului de servicii, copiii au primit daruri din partea președintelui Consiliului Județean Buzău.
Faptul că în acest moment copiii se află într-un loc mai cald și apropiat celui familial a dat naștere unor lacrimi din partea unor reprezentanți ai autorității județene care s-au implicat în realizarea proiectului.
Un alt proiect care vizează Complexul nr.9 este cel de „Servicii sociale pentru un viitor mai bun”. Beneficiar este un grup de 110 persoane, tineri instituționalizați, copii expuși riscului de separare de familie, copii cu handicap sau care beneficiază de măsuri de protecție alături de 10 asistenți maternați. Obiectivele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului urmăresc dezvoltarea unui serviciu social rezidențial, al unui serviciu de îngrijire de zi organizat ca și centru de zi pentru copiii cu handicap și dezvoltarea unei rețele de asistenți maternali prin atestarea a zece persoane interesate de o carieră în acest domeniu.
Valoarea contractului de finanțare, potrivit Consiliului Județean Buzău se ridică la suma de 5,3 milioane de lei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ