CATALOAGE ELECTRONICE ÎN TOATE ŞCOLILE DIN MUNICIPIUL BUZĂU

0
138

Municipiul Buzău a început nou an şcolar, complet digitalizat. Cu ajutorul unei platforme electronice şi a catalogului virtual, părinţii vor fi în legătură directă cu şcoala unde copii lor învaţă şi vor putea vedea imediat situaţia la învăţătură a acestora. Tot în mediul on-line buzoienii care au copii la şcoală vor avea posibilitatea să ţină legătura cu profesorii, fără a mai fi nevoiţi să meargă la şcoală.
Un instrument deosebit de util în procesul educativ este disponibil, începând cu acest an şcolar, în toate unităţile de învăţământ din municipiul Buzău. Şcolile au fost complet digitalizate şi astfel, comunicarea între profesor, părinte, şi elev se face în condiţii optime, inclusiv cu părinţii aflaţi la muncă în străinătate. Graţie tehnologiei părinţii vor avea acces rapid la toate informaţiile privind activitatea şcolară a copiilor, inclusiv note sau absenţe.
Digitalizarea este de folos şi directorilor de şcoli care au posibilitatea să monitorizeze activitatea cadrelor didactice.
Platforma digitală a fost implementată acum doi ani în şapte unităţi de învăţământ, patru licee şi trei şcoli generale, rezultatele au fost foarte bune, iar în acest an de proiect beneficiază toate şcolile din municipiul Buzău. Pe viitor, responsabilii din învăţământul buzoian, urmăresc extinderea sistemului în întreg judeţul.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ