CATEDRE PENTRU TOȚI PROFESORII, DUPĂ COMASARE

0
199

Niciun profesor titular nu va rămâne fără catedră, după comasare. Este asigurarea dată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, după ce mai multe cadre didactice s-au plâns că vor rămâne fără catedre. Șefii din învățământ spun că deja s-a făcut o analiză la nivelul școlilor și toți titularii vor avea ore suficiente.
Demersurile legate de comasarea mai multor unități de învățământ a creat panică printre profesori. Aceștia se tem că își vor pierde catedrele sau vor rămâne fără normă întreagă, începând cu anul școlar viitor. Odată cu desființarea unor clase, o comisie formată la nivelul Inspectoratului Școlar a analizat o listă cu cadrele didactice care ar putea avea de suferit. Șefii din învățământul buzoian spun că este prevăzută o reducere de norme, însă aceasta este cauzată și de scăderea drastică a numărului de elevi.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar vor întocmi lista cu cadrele didactice care ar pierde din ore. Apoi aceestea vor fi evaluate de către o comisie, iar profesorii care vor avea punctajele cele mici, vor fi chemați în ședința publică pentru a opta pentru alte catedre și posturi titulare libere.
În același timp, se fac demersuri în continuare pentru a finaliza procesul de comasare a unităților de învățământ. Pe listă se află fuziunea dintre Colegiul ”Costin Nenițescu” cu Grupul Școlar de Meserii și Servicii, Școala numărul 6 cu Școala 16, precum și Grădinița Berca cu Liceul Tehnologic Berca.
Numărul insuficient de elevi înscriși an de an la unele școli din Buzău i-a convins pe cei din Inspectoratul Școlar să propună comasarea unor instituții de învățământ pentru a reduce cheltuielile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ