CAUCIUCURILE DE IARNĂ, LA CONTROL

0
67

A venit iarna şi, odată cu ea, bătăile de cap inerente pentru şoferii care hotărăsc să se urce la volan. Neînlocuirea pneurilor de vară cu cele de iarnă atrage amenzi foarte mari, chiar şi dublu faţă de efortul financiar pentru schimbarea cauciucurilor. Așa că polițiștii ne recomandă să ne echipăm corespunzător autoturismele pentru a nu risca sancțiuni.
Primii fulgi de nea i-au luat prin surprindere, la începutul săptămânii, pe mulţi şoferi, care sperau ca zăpada să mai întârzie măcar până în decembrie. Poliţiştii anunţă că dacă descoperă în trafic şoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, vor aplica amenzi usturătoare, dar vor reţine şi talonul autovehiculului.
Sunt șoferi care totuși ignoră sfaturile polițiștilor și circulă cu pneurile de vară atunci când carosabilul este acoperit de polei sau zăpadă. Însă oamenii legii atrag atenția că anvelopele de iarnă sunt necesare mai ales pentru siguranţa participanţilor la trafic.
Șoferii mai trebuie să știe că, în cazul în care maşinile lor nu au fost echipate corespunzător și sunt implicaţi în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri. Totodată conducătorii auto sunt avertizați că nvelopele „All Season” pot fi folosite şi iarna, dacă nu sunt prea uzate. Nu este indicat să folosiţi anvelope reşapate, deoarece în timpul iernii, solicitările cresc direct proporţional cu riscurile. Cât priveşte preţurile, un şofer care are nevoie de toate cele patru anvelope de iarnă va plăti între 600 şi 2.400 de lei pentru acestea, în funcţie de dimensiuni şi producător. Pentru cele mai frecvente dimensiuni ale cauciucurilor, preţul mediu este de 1.200-1.400 lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ