Cauzele probabile ale accidentului cumplit de pe DN2E85

0
5

Martorii dau vin pe viteza neadaptată la condițiile de drum
În ultimele zile condițiile meteo au fost nefavorabile motiv pentru care polițiștii rutieri au recomandat de fiecare dată ca șoferii să adapteze viteza la starea drumului. Miercuri un om de afaceri buzoian se întorcea din București la volanul unui SUV unde fusese însoțit de cumnatul său, aflat pe scaunul din dreapta. La un moment dat, a părăsit banda de mers, a tras de volan ca să revină pe sensul său, însă mașina a intrat în derapaj. Autovehiculul acestuia a fost izbit puternic de un camion.
Impactul a fost atât de puternic, încât mașina condusă de afacerist s-a dezintegrat, motorul ajungând la peste cinci metri distanță de caroserie. Camionul a fost și el serios avariat. A fost nevoie de intervenția pompierilor.
În accident au murit șoferul autoturismului, în vârstă de 69 de ani, și cumnatul său, care se afla pe scaunul din dreapta. Acesta avea 55 de ani. De asemenea, conducătorul camionului înmatriculat în Ialomița a fost rănit, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Martorii au declarat că în momentul accidentului asfaltul era umed iar șoferii ar fi trebuit să reducă viteza
Coliziunea s-a produs pe raza comunei Mihăilești, pe o porțiune dreaptă, unde șoferii au tendința să circule cu viteză mare. Polițiștii rutieri recomandă încă o dată șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum umed atunci când situația o impune.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ