Caz “barbar și inuman” la padocul de câini fără stăpân

0
24

Poliția verifică aspecte legate de eutanasierea unei cățelușe gestante
Un caz șocant și revoltător în municipiul Buzău, la padocul de câini fără stăpân gestionat de către societatea Urbis Serv. Potrivit reprezentanților unei asociații de protecție a animalelor, o cățelușă a fost eutanasiată deși era gestantă. Atenție, urmează detalii care v-ar putea afecta emoțional.
Potrivit celor care militează pentru dreptul animalelor, câinii fără stăpân pot fi eutanasiați după 14 zile în cazul în care nu sunt revendicați și în situația în care capacitatea padocului este depășită. Pe de altă parte în padoc se aflau puțini câini iar în loc să aștepte viitoare persoane care ar fi putut adopta cățelușa, angajații serviciului au ales să o eutanasieze.
Contactat telefonic în multiple rânduri, Dan Cuza, directorul executiv al SC.Urbis Serv Buzău, societatea care administrează Serviciul public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, nu a răspuns pentru a oferi detalii vizavi de cazul relatat de către reprezentanții asociației de protecție a animalelor.
Conducerea Primăriei Buzău, instituția care coordonează Urbis Serv anunță că va verifica aspectele sesizate.
Practicile din interiorul padocului au ajuns și pe masa polițiștilor, după ce membrii asociației pentru protecția animalelor au relatat în spațiul virtual mai multe cazuri de eutanasiere, organizând chiar un protest la porțile serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
IPJ BUZĂU
“Biroul pentru Protecția Animalelor va efectua demersurile legale din competență pentru verificarea activităților acestor adăposturi, identificarea neajunsurilor și problemelor care duc unitatea respectivă într-o zonă de răspundere legală, conform competențelor noastre, în vederea luării măsurilor legale ce se impun și trasării unor sarcini de remediere”, se arată într-un răpuns al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău referitor la situațiile apărute în media și pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, polițiștii au luat legătura cu membrii asociației pentru protecția animalelor pentru a se documenta cu privire la cazul cățelușei autanasiate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ