CAZ DE CORONAVIRUS, CONFIRMAT OFICIAL, LA BUZĂU

0
71

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat oficial, la Buzău. Este vorba despre femeia de 73 de ani care, la începutul lunii s-a întors din Italia. A fost demarată ancheta epidemiologică, în urma căreia au fost identificate trei persoane cu care pacienta infectată a intrat în contact direct. Este vorba de fiul femeii, prietena acestuia și băiatul ei, care este elev la colegiul B. P. Hasdeu. Celor trei li s-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul Matei Balș, dispunându-se totodată izolarea la domiciliu până la aflarea rezultatelor.
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a fost convocat luni, 9 martie, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul coronavirus în județul Buzău. Autorităţile au finalizat rapid ancheta epidemiologică demarată în urma confirmării infectării cu coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din Pârscov, sosită în data de 2 martie din Italia, de la Rimini. Concluziile anchetei au indicat faptul că pacienta a intrat în contact direct cu trei persoane, anume fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă. În cazul acestora au fost prelevate probe în seara zilei de luni și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supravegherea Ministerului de Interne, până la sosirea rezultatelor.
La nivelul judeţului Buzău, în prezent, sunt izolate la domiciliu 236 de persoane. În carantină, se află cele trei persoane care au intrat în contact cu pacienta, confirmată cu coronavisrus. De asemenea, femeia care a fost izolată la centrul de la Arbănaşi a ieşit din carantină.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ