CAZ FĂRĂ PRECEDENT, ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
64

Adrian, băiatul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru, unde a fost legat de un copac și crestat cu cuțitul, a fost externat miercuri, din Spitalul Județean Buzău. Alături de el i-a stat mama sa, venită într-un suflet din Spania pentru a avea grijă de băiat. După ieșirea din spital, copilul și mama sa au fost plasați într-o unitate rezidențială a Direcţiei  Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, la solicitarea femeii.

Acest caz a șocat întreaga țară, prin sadismul de care a dat dovadă bărbatul, care și-a supus copilul la chinuri crunte, pentru a se răzbuna pe mama băiatului că l-a parasit. Fostul inspector șef al IPJ Buzău, comisar șef în rezervă Ion Marin a declarat că în toată experiența sa nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situație. El consideră acest caz, drept unul unic la nivelul județului Buzău.

Băiatul nu a mers deloc la școală în acest an, pentru că a avut piciorul rupt. Mama băiatului s-a prezentat în prima zi de școală la dirigintă, unde i-a înaintat o scutire medicală din care rezulta că băiatul este bolnav. Tatăl copilului a fost supus recent, unei expertize medico-legale, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a torturat băiatul. Totuși, există unele acțiuni ale bărbatului care ridică unele semne de întrebare și care ar arăta totodată, că acesta și-a premeditat fapta.

Foarte probabil, bărbatul suferă de o boală psihică ce l-a determinat să facă acest gest șocant. Specialiștii spun că o afecțiune psihică nu este depistată chiar de la debutul acesteia, existând anumiți factori emoționali puternici care o declanșează. În cazul acestui bărbat, plecarea soției sale în Spania  a fost ceea ce l-a făcut efectiv să-și piardă mințile. Pornind de la acest aspect, fostul inspector șef al IPJ Buzău, Ion Marin spune că autoritățile ar trebuie să fie mult mai implicate în a depista mai devreme persoanele care pot suferi de astfel de afecțiuni înainte ca acestea să comită o nenorocire.

Cel mai probabil, rezultatul expertize medico-legale ar urma să fie anunțat abia săptămâna viitoare. În funcţie de ce va decide comisia de expertiză, bărbatul va fi fie predat poliţiştilor, fie internat la Săpoca sau chiar eliberat. Totodată, dacă se va stabili că a avut discernământ când şi-a torturat copilul,  bărbatul riscă să stea în spatele gratiilor până la 15 ani. Între timp, în unitatea rezidențială a DGASPC Buzău, băiatul primeşte consiliere din partea psihologilor, iar mama, consiliere juridică. Femeia vrea să facă toți pașii pentru a divorța și mai apoi să plece din țară împreună cu copilul.(DANA SIN)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ