CAZUL 15, PASAT ÎNTRE BUZĂU ŞI BUCUREŞTI

0
172

Judeţul Buzău înregistrează, 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cel mai mic număr din ţară. Numărul oficial a scăzut cu un caz, de 15 cât a fost prezentat în ultimele zile, după ce unul dintre pacienţii confirmaţi a fost trecut în evidenţele de la Bucureşti.
Situaţia privind numărul de cazuri confirmate de coronavirus la Buzău a produs confuzie în ultimele zile. De vină au fost datele furnizate, de două surse oficiale. Astfel, Grupul pentru Comunicare Strategică, anunţa, de la Bucureşti, că în judeţul Buzău sunt 18 persoane infectate cu COVID 19. La scurt timp, Prefectura Buzău a transmis un buletin informativ în care numărul cazurilor de coronavirus era de 15. Totodată reprezentanţii Instituţiei Prefectului precizau faptul că:
„ În urma unei erori de raportare în platforma electronică de la nivel național, a fost strecurată o greșeală. În județul Buzău, rămân confirmate pozitiv, până la această dată, 15 cazuri de Coronavirus”.
Situaţia a devenit şi mai bizară astăzi, când ambele surse, atât Prefectura Buzău, cât şi Grupul de Comunicare Strategică au dat acelaşi număr de cazuri, 14, cu unul în minus faţă de ceea ce comunicase, anterior Prefectura. La mijloc pare să fie o neînţelegere între autorităţi în ceea ce priveşte contabilizarea infecţiilor. Cazul numărul 15 ar fi de fapt cel al unui bărbat din Tisău, care a fost confirmat cu COVID, în timp ce se afla izolat în locuinţa fiului său de la Bucureşti şi apoi internat în Capitală. Asftel, deşi are domiciliul în judeţul Buzău, pacientul a fost scos din evidenţele autorităţilor sanitare buzoiene şi trecut în cele de la Bucureşti. În aceste condiţii Buzăul, cu 14 cazuri confirmate, este judeţul cu cele mai puţine persoane infectate cu COVID 19. Dintre acestea, 10 sunt vindecate, în acest moment 2 pacienţi fiind internaţi la Spitalul Râmnicu Sărat şi alţi doi, în spitale din Bucureşti. Judeţul Buzău stă bine şi în ceea ce priveşte numărul de persoane izolate, şi aflate în carantină. Potrivit Instituţiei Prefectului, 294 de persoane se află în carantină, iar 123 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ