CAZURI NOI DE RUJEOLĂ

0
68

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a efectuat recent o situație privind noile cazuri de rujeolă raportate în săptămâna 26 februarie – 02 martie. Astfel au fost semnalate încă 123 de cazuri nou confirmate în 10 județe și în municipiul București. Potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, astfel de cazuri au fost semnalate, în acest interval, și la nivelul județului Buzău. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că în prezent, au fost identificate și confirmate 3 cazuri de rujeolă la copii. În cazul a doi dintre micuți, niciunul nu era înscris la medicul de familie.

Responsabilii din cadrul DSP Buzău spun că, în cazul copilului din localitatea Viperești, acesta nu a putut fi înscris la medicul de familie din cauza părinților săi. Specialiștii buzoieni spun că, în atenția lor, se mai află un alt caz însă, pentru moment, se așteaptă rezultatele exacte care pot confirma sau infirma această boală.

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă. Denumirea „pojar”, cu care este cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Rujeola se răspândește pe aceleași căi clasice și anume prin intermediul picăturilor de salivă și a secrețiilor nazale pe care persoana infectată le împrăștie în jur în timpul tusei, strănutului, râsului sau vorbirii. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile,  până la această dată, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 11.036.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ