Ce au solicitat fermierii buzoieni ministrului Petre Daea

0
5

Un fond mutual și sprijin financiar
Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost întâmpinat duminică noapte în comuna Vâlcelele din județul Buzău de zeci de fermieri. În lumina lanternelor, i-a fost prezentat dezastrul lăsat de secetă…Hectare întregi de porumb culcate la pământ și arse de soare. Potrivit directorului general al Agenției Domeniilor Statului prezent în delegația ministerială, fermierii au solicitat ajutor prin intermediul mai multor instrumente financiare.
Fermierii din comunele Vâlcelele și Ghergheasa s-au întâlnit duminică noapte pe un teren cultivat cu porumb distus de secetă pentru a discuta despre măsurile care se impun astfel încât pe viitor în situații similare să existe instrumentele necesare de intervenție în vederea diminuării pagubelor. Potrivit directorului general al ADS Geoge Sava, prezent la fața locului, agricultorii au solicitat un sistem de creditare flexibil pentru înființarea culturilor.
Totodată, fermierii au solicitat ministrului Agriculturii să sprijine înființarea unui fond mutual din care să poată utiliza bani atunci când se confruntă cu dificultăți generate de secete sau alte dezastre naturale.
Nu în ultimul rând, agricultorii au solicitat ministrului Daea o derogare astfel încât pe terenurile afectate de secetă să poată înființa alte culturi.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ