CE CLĂDIRI SUNT ÎN PERICOL ? Toma: „Aștept informări de la organele competente”

0
127

Astăzi a fost zi de doliu naţional în memoria celor 11 români decedaţi în urma cutremurului din Italia. Instituțiile publice locale au trebuit să arboreze steagul național în bernă. Tragedia din Italia a fost în ultimele zile prilej pentru a se discuta și analiza cât de pregătite sunt clădirile din Buzău pentru a rezista unui cutremur de amploare. Întrebat de jurnaliști, primarul C-tin Toma a răspuns franc că nu stâpânește acest subiect. Mai mult, Primăria Municipiului Buzău nu mai deține expertizele tehnice pe baza cărora o serie de blocuri au primit bulină roșie.
Primarul municipiului Buzău vorbește despre existența a 20 de blocuri cu risc seismic ridicat în municipiul Buzău.
Numărul este însă mult mai mare. Pe site-ul primăriei există o listă întocmită în 2005 care cuprinde nu mai puțin de 44 de clădiri. Din acestea 18 se află pe strada Cuza Vodă și nouă în cartierul Obor.
Pentru județul Buzău cutremurele, e drept, de intensități mici, sunt un lucru comun. Ultima mișcare telurică s-a produs ieri în jurul orei 11.00 în zona Vrancea. Cutremurul a avut o magnitudine de 4,4 grade și s-a produs la o adîncime de 143 de kilometri. De la jumătatea lunii iulie și pînă în prezent, în zona seismică Vrancea-Buzău, s-au produs 41 de seisme.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ