CEA MAI MARE HORĂ A UNIRII

0
151

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Muzeul Județean Buzău. Joi, 24 ianuarie, buzoienii sunt invitați să se bucure de această zi de sărbătoare și să se prindă într-o horă uriașă pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
Muzeul Județean Buzău continuă tradiția organizării unor evenimente dedicate celor mai importante repere din istoria românilor. Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Mica Unire Muzeul Județean Buzău, Teatrul George Ciprian și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie Getica și Inspectoratul Județean de Jandarmi, va organiza programul cultural “Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”. Evenimentul ajuns la cea de-a 4-a ediţie se va desfăşura la sediul principal al muzeului, începând cu ora 11.00, unele dintre momentele programului fiind o reeditare a celor de anul trecut, la care au participat numeroşi de buzoieni.
Alături de momentul principal al evenimentului, cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, organizatorii au pregătit și în acest an momente speciale reprezentate de muzică militară, prezentarea steagurilor de identificare ale structurilor subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, primirea de către Alexandru Ioan Cuza a delegației unioniste buzoiene, spectacol folcloric susținut de către membrii Ansamblului Folcloric ”Plaiurile Mioriței”, precum și mini-expoziția temporară Cuza și Unirea. Toți buzoienii sunt invitați să participe la acest eveniment de sărbătoare, de o importanță deosebită atât pentru că a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne cât și pentru faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite. De asemenea participanții la eveniment sunt invitați să viziteze și expozițiile de bază ale Muzeului Județean Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ