CEA MAI MARE PARADĂ DE ZIUA EROILOR, LA BUZĂU

0
179

Mobilizare fără precedent astăzi, la Buzău, unde deminitari, diplomaţi și reprezentanți militari din mai multe țări au participat la o paradă militară impresionantă de Ziua Eroilor. Câteva mii de buzoieni au înfruntat ploaia şi au asistat la cea mai mare ceremonie de acest fel din ţară. La ora 12.00 a început ceremonia militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Bulevardul Calea Eroilor, în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori la Domul Central ce adăposteşte Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun. La evenimentul desfăşurat la Cimitirul Eroilor au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Culturii, George Ivaşcu, parlamentari şi reprezentanţi ai Bisericii. Administraţia prezidenţială a fost reprezentată de un consilier care a citit un mesaj al preşedintelui Klaus Iohannis. Un mesaj de cinstire a eroilor a avut şi
Despre recunoştinţa faţă de înaintaşi a vorbit, apoi, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.
O surpriză plăcută pentru toţi cei prezenţi, a fost discursul ambasadorului Marii Britanii. Paul Brummel a vorbit liber, în limba română şi chiar a glumit pe seama vremii ploioase.
După discursurile oficialilor, a urmat cea mai mare paradă internaţională organizată vreodată la Buzău, la care au luat parte aproape 1.000 de militari români şi străini. În deschidere, piloţi ai Forţelor Aeriene Române au survolat Calea Eroilor cu avioane şi elicoptere de luptă, împreună cu aviatori ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, prezenţi la Buzău cu două avioane Eurofighter Typhoon. Parada militară internaţională a fost deschisă de detaşamente de militari din Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova, Marea Britanie. Au urmat militari din diferite structuri ale Armatei Române, precum şi ale Ministerului de Interne. La final, chiar dacă ploaia nu se oprise, cei mai mulţi dintre buzoienii care au participat la eveniment, au vizitat expoziţia de fotografie istorică de pe gardul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, expoziţia de tehnică de luptă din faţa unităţii ori standul Centrului Militar Judeţean unde au obţinut informaţii depre cariera militară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ