CEA MAI MICĂ RATĂ A ȘOMAJULUI

0
20

Buzăul înregistrează cea mai mică rată a șomajului din ultimii ani. Odată cu izbucnirea crizei economici, în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă au intrat aproape 20 de mii de persoane fără locuri de muncă. Astăzi, Buzăul înregistrează 12 mii de șomeri, însă mulți dintre aceștia sunt beneficiarii venitului minim garantat.
La nivelul județului Buzău, prima lună de toamnă s-a încheiat cu cel mai mic procent de șomeri din ultimii 10 ani. Numărul de șomeri a scăzut de la peste 20 de mii, la puțin peste 12 mii. Dintre aceștia, doar o mie sunt șomeri indemnizați, restul fiind beneficiari ai venitului minim garantat.
Anul acesta a fost înregistrat și cel mai mare număr de angajări, raportat la evoluția încadrărilor în câmpul muncii din anii trecuți. Ținta AJOFM Buzău pentru finele acestui an este un bilanț de 10.000 de angajări.
Reprezentanții AJOFM spun că, față de anii anteriori, în iarna aceasta nu sunt preconizate concedieri colective. Angajatorii țin la forța de muncă pe care reușesc tot mai greu să o atragă, așa că sunt dispuși să țină angajații în câmpul muncii chiar și în sezonul rece, atunci când activitatea nu este tocmai bogată în domenii precum agricultura sau construcțiile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ