CEAINĂRIE ȘI PARC LÂNGĂ ARHIEPISCOPIE! Locația va fi deschisă publicului

0
115

În curând, buzoienii vor putea să se recreeze în cadrul complexului pe care Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei îl construieşte lângă catedrală. Ansamblul cuprinde clopotniţa, o librărie-ceainărie şi un părculeţ. Spaţiile amenajate vor avea destinaţie publică, însă ele vor aparţine tot Arhiepiscopiei. Buzoienii se vor putea recrea în parc după un anumit program şi vor putea petrece timp de calitate în ceainăria amenajată la parter. De asemenea, există şi posibilitatea ca buzoienii să îşi cumpere cărţi şi obiecte de cult din librăria care va funcţiona aici. În noua clopotniţă, vor fi amenajate şi spaţii dedicate manifestărilor culturale.
Piatra de temelie a noii construcţii a fost sfinţită în luna iulie a anului trecut. Încă de atunci, a fost luată decizia ca, pe lângă parcul în care buzoienii să găsească un loc bun pentru plimbare şi relaxare, să fie amenajate şi spaţii ce vor putea găzdui lansări de carte, ateliere de creaţie pentru copii sau întâlniri cu personalităţi ale vieţii publice.
În noua clopotniţă, vor fi aşezate mai multe clopote, de diferite mărimi, ce vor fi trase în duminici şi sărbători, dar şi cu prilejul altor evenimente bisericeşti, simbolizând glasul Mântuitorului Iisus Hristos care cheamă la rugăciune.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ