CEARTĂ PE PĂDUREA CRÂNG

0
78

O adevărată ceartă a creat proiectul de hotărâre privind trecerea pădurii Crâng în administrarea Primăriei, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal. Consilierii au avut păreri pro și contra legate de acest demers. Cei din opoziție consideră că este nevoie de o dezbatere publică, în care să fie cerută și părerea buzoienilor legată de trecerea pădurii Crâng din administrarea statului în cea a municipalității.
Primarul Constantin Toma este de părerea că transferul pădurii în administrarea municipalității este mai mult decât necesar. În primul rând, pentru că municipiul Buzău nu deține suprafața de spațiu verde per cap de locuitor prevăzută de legislația europeană. În al doilea, edilul vorbește de o amenajarea mai bună a zonei.
În susținerea acestui proiect a venit și deputatul Sebastian Radu, cel care s-a numărat printre inițiatorii legii care dă posibilitatea administrației locale să preia pădurea Crâng.
După îndelungi discuții, s-a luat decizia ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi a ședinței. Subiectul va fi reluat într-o altă întâlnire, însă după o dezbatere publică alături de buzoieni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ