CENTRALE INTELIGENTE ÎN ȘCOLI

0
170

Toate unitățile de învățământ din municipiul Buzău vor avea centrale proprii, până la iarnă. Municipalitatea a decis să ia această măsură pentru a evita situațiile în care elevii suferă de frig. Pentru că nu se pot face angajări pe posturi de fochist, centralele montate în școli vor fi unele inteligente, care vor primi comenzi electronice, în funcție de temperatura exterioară.
Odată cu stoparea furnizării de agent termic către populație, cel mai mult de suferit au avut copiii din școli, grădinițe și creșe. Părinții au adus de acasă aeroterme cu ajutorul cărora să fie încălzite sălile de curs. Pentru că situația este incertă în ceea ce privește furnizarea de căldură pentru iarna viitoare în unitățile de învățământ și în cele 11 mii de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire, municipalitatea are în plan să monteze centrale termice individuale în toate școlile și grădinițele din oraș.
În mod normal, după montarea unei centrale termice în unitățile de învățământ, trebuie angajată și o persoană care să se ocupe de manevrarea acesteia. Pentru că nu se pot face anagajări, șefii din Palatul Comunal au găsit o altă soluție. Centralele vor fi comandate electronic dintr-un sistem comun, în funcție de temperatura exterioară.
Înainte de montarea centralelor termice în unitățile de învățământ, Primăria Buzău a făcut și un calcul, care arată că economia făcută la încălzirea sălilor de curs va fi una considerabilă, de peste 60%.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ