CENTRU DE ȘTIINȚE, LA BUZĂU! Investiție a Primăriei și a unui grup de firme

0
85

Buzăul ar putea avea un centru de stiinte. Ideea a plecat de la primarul Constantin Toma, în urma discutiilor cu mai multi investitori care se plâng de lipsa fortei de muncă. Centrul ar putea fi construit pe un teren pe care un afacerist asiatic stabilit în Buzău îl va dona municipalitătii.
Discuțiile dintre primarul Constantin Toma și mai mulți afaceriști au vizat mereu o problemă care se agravează de la an la an, lipsa forței de muncă. Investitorii se plâng că nu mai găsesc oameni calificați, care să lucreze în industrie. De aici a plecat ideea edilului de a înființa la Buzău un centru de științe.
Centrul de științe de la Buzău ar urma să se contruiască printr-un parteneriat public-privat. Practic, un investitor străin care are afaceri în municipiu va dona municipalității un teren pe care s-ar înființa obiectivul. Inițial, proiectul era gândit să se realizeze în podul Palatului Comunal, însă terenul donat este mult mai potrivit pentru o astfel de investiție.
Prin această investiție s-ar crea locuri de muncă și totodată tinerii ar avea ocazia să studieze științele exacte și să se angajeze în domeniul industrial.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ