CENTRU DE VACCINARE, ÎN STAND BY

0
336

Lipsa dozelor de vaccin anti covid 19 face ca unele centre din județ să nu funcționeze, deși sunt dotate corespunzător. Cetățenii sunt nevoiți să se înscrie la alte centre care se află la distanţe mari față de casă. Unul din aceste centre este și cel de la Nehoiu, unde peste 4000 de bătrâni așteptă dozele de vaccin.
Deși peste 13.000 de doze de vaccin anti-Covid19 au fost administrate, în județul Buzău, celor care au optat să se imunizeze, centrul de vaccinare de la Nehoiu, aflat la baza spotivă a orașului, nu are activitate. Deși centrul este dotat corespunzător, cu toate echipamentele necesare , aici nu au ajuns vaccinurile.
Mai grav este faptul că aici sunt arondate și comunele Gura Teghii și Siriu. Din cei peste 10 200 de cetățeni ai orașului, aproximativ 4 000 sunt pensionari, adică persoane din categoria de vârstă care ar fi trebuit să primească vaccinul.
Prefectul interimar Adina Moiseanu, care este coordonatorul campaniei de vaccinare susține că oamenii trebuie să se programeze la medicul de familie şi să aștepte. Cetățenii se vor putea vaccina începând cu jumătatea lunii aprilie, în funcție de numărul dozelor care vor ajunge în județul Buzău.
Până acum, la nivelul județului Buzău, peste 10.000 de buzoieni s-au vaccinat împotriva SARS-COV2. Totalul reprezintă atât persoanele care s-au vaccinat cu prima doză cât și cele care s-au prezentat pentru rapel, la nivelul județului Buzău. Direcția de Sănătate Publică a comandat suplimentarea stocului de vaccinuri cu încă 2.000 de doze. În judeţ, mai sunt în jur de 1.100 de doze pe stoc, conform DSP.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ