Centru de zi pentru adulții cu dizabilități

0
60

Funcțional din luna mai
Un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități urmează să funcționeze în municipiul Buzău începând din luna mai. Tinerii vor putea urma programe de recuperare care să le permit într-un final o integrare mai ușoară în societate. De serviciile centrului vor beneficia și părinții acestora.
În contextul în care un număr impresionant de părinți și-au exprimat dorința de-a lungul vremii ca la Buzău să fie înființat un centru pentru recuperarea tinerilor cu dizabilități, iată că așteptarea a luat sfârșit. În curând o astfel de facilitate își va deschide porțile, au anunțat reprezentanții Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic din România– Filiala Buzău.
În urmă cu două săptămâni au început înscrierile iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului desfășoară anchetele sociale la domiciliu.
Sediul centrului se ală în zona Pieței Dacia din municipiului Buzău și se adresează doar tinerilor cu domiciliul în oraș. Autoritățile alături de asociațiile de profil încearcă să găsească soluții și pentru înființarea unui centru de zi la nivel județean.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ