CENTRU EDUCAŢIONAL, ÎNTRU-UN FOST PUNCT TERMIC

0
295

Un centru educaţional, pentru copii şi adolescenţi, la standarde europene a fost inaugurat recent în centrul municipiului Buzău. Centrul funcţionează într-un fost punct termic, spaţiul pus la dispoziţie de Primărie fiind complet reabilitat, modenizat şi adaptat activităţilor desfăşurate acolo.
Un punct termic dezafectat, din centrul oraşului, a primit săptămâna aceasta o nouă destinaţie. Complet renovat, după 6 luni de muncă, spaţiul a fost inaugurat ca centru educaţional pentru copii de toate vârstele. Panglica inaugurală a fost tăiată miercuri, de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma şi de managerul Centrului Educaţional Eduteka, Oana Matache.
Centrul Educaţional Eduteka, înfiinţat de Oana Matache, o tânără psiholog revenită, împreună cu familia, din Germania, este primul hub educaţional din Buzău cu programe pentru copii şi adolescenţi, derulate sub îndrumarea specialiştilor din diverse domenii. Serviciile oferite sunt: ateliere educaţionale, spaţiu de joacă, cafenea pentru părinţi, evenimente educaţionale. Atelierele oferă posibilitatea copiilor şi tinerilor de a învaţa şi aplica domenii cu adevarat folositoare pentru viaţă, într-o manieră cât mai interactivă, astfel încât învăţarea să fie o plăcere. Trainerii reuniţi de Eduteka sunt specialişti din diverse domenii educaţionale, atât din Buzău, cât şi din alte oraşe, iar în viitor şi din alte ţări.
Centrul Educaţional Eduteka se adresează copiilor de toate vârstele şi are inclusiv o componentă socială. Astfel, la activităţile organizate în centru sunt aşteptaţi şi copii şi tineri din medii defavorizate.
Locul de joacă este gândit conform principiilor educaţionale Montessori si Fröbel, iar copiii sunt în permanenţă supravegheaţi de traineri, totodată fiind implicaţi în diverse jocuri individuale sau de grup.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ