Centru respiro în cartierul Micro 14

0
147

Proiect inițiat de jurnaliști, realizat cu sprijinul Prefecturii
La inițiativa jurnanaliștilor TV Buzău, determinată de numărul mare de familii cu copii aflați în diferite grade de handicap, prefectul județului Buzău a anunțat că va face eforturi pentru înființarea unui centru tip respiro. Deja s-au făcut demersuri și s-au conturat scenarii favorabile pentru copiii și tineri cu dizabilități.
În emisiunea Subiectul Zilei moderată de jurnalistul Mariela Baciu a luat naștere o inițiativă care ar putea oferi o șansă copiilor cu dizabilități. În contextul în care un număr impresionant de părinți și-au exprimat dorința ca la Buzău să fie înființat un centru tip respiro pentru copiii cu dizabilități, solicitările au fost transmise mai departe autorităților, sub forma unei propuneri. Prefectul județului Buzău a dat garanții recent că va face demersuri astfel încât inițiativa să ia forma unui proiect care să vină atât în sprijinul copiilor cu dizabilități cât și al părinților acestora.
Astfel, la nivelul prefecturii au avut loc mai multe discuții în urma cărora a fost conturat un proiect pentru centrul respiro. Acesta ar urma să fie organizat la nivelul unui punct de lucru aparținând Direcției Județene pentru Protecția Copilului Buzău.
O altă problemă care și-a găsit rezolvarea este legată de recuperarea tinerilor cu dizabilitati.
Pe lângă faptul că se confruntă cu grave probleme medicale, persoanele cu dizabilități se lovesc de o mentalitate învechită dar de actualitate. După ce copiii reușesc să ajungă la vârsta maturității, constată că acceasul pe piața muncii le este aproape imposibil.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ