Centru respiro pentru copiii cu dizabilități

0
254

Proiect inițiat de jurnaliști, preluat de Prefectură
La inițiativa jurnanaliștilor TV Buzău, determinată de numărul mare de familii cu copii aflați în diferite grade de handicap, prefectul județului Buzău a anunțat că va face eforturi pentru înființarea unui centru tip respiro. Proiectul va fi urgentat, a dat garanții șeful de la Casa Albă astfel încât copiii cu dizabilități să beneficieze de servicii complexe și de durată.
În emisiunea Subiectul Zilei moderată de jurnalistul Mariela Baciu a luat naștere o inițiativă care ar putea oferi o șansă copiilor cu dizabilități. În contextul în care un număr impresionant de părinți și-au exprimat dorința ca la Buzău să fie înființat un centru tip respiro pentru copiii cu dizabilități, solicitările au fost transmise mai departe autorităților, sub forma unei propuneri. Prefectul județului Buzău a dat garanții că va face demersuri astfel încât inițiativa să ia forma unui proiect care să vină atât în sprijinul copiilor cu dizabilități cât și al părinților acestora.
Nu numai copiii cu dizabilități se confruntă cu probleme ci și cei adulți. Există o mentalitate, a declarat primarul comunei Zărnești de a nu oferi sprijin personelor cu handicap.
Pe lângă faptul că se confruntă cu grave probleme medicale, persoanele cu dizabilități se lovesc de o mentalitate învechită dar de actualitate. După ce copiii reușesc să ajungă la vârsta maturității, constată că acceasul pe piața muncii le este aproape imposibil.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ