Centrul de zi pentru persoane fără adăpost, aproape plin

0
28

Oamenii străzii rezistă cu greu în fața gerului
Au trecut deocamdată ninsorile în schimb se anunță ger, mai ales pe timpul nopții. Pentru cei care trăiesc de zeci de ani sub cerul liber, iarna și frigul rămân cei mai mari dușmani. Nu de puține ori oamenii străzii ajung la spital cu degerături iar alții își pierd viața. Dacă o porție de hrană mai găsesc pe undeva, un loc cald în care să își dezmorțească trupurile, mai greu. Există însă Centrul de urgență de zi și de noapte pentru persoane adulte fără adăpost. Aici sunt primiți de fiecare dată
Pe lângă hrană, un ceai fierbinte și un acoperiș deasupra capului, oamenii străzii pot face o baie caldă și sunt consultați medical. În centrul din municipiul Buzău ajung persoane din toată țara, fiecare cu o poveste.
Zeci de oameni trăiesc pe străzi, în parcuri, fără hrană și căldură iar gerul care început deja să se resimtă le face viața mai grea. Polițiștii locali organizează zilnic acțiuni prin intermediul cărora încearcă să îi determine pe aceștia să vină în adăpost, atât timp cât afară temperaturile sunt scăzute.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ