CENTRUL DE ZI ȘI DE NOAPTE, NEÎNCĂPĂTOR

0
191

Adăpostul Primăriei Buzău a devenit neîncăpător de când temperaturile au scăzut sub 0 grade noaptea. Astfel, vremea friguroasă a făcut ca un număr de 40 de persoane care nu au o locuință să ajungă să bată la ușa adăpostului social pentru un loc cald, ferit de gerul de afară. Dacă nu au venit din proprie inițiativă, pentru a nu suferi de frig, polițiștii locali au adunat de pe străzi persoanele fără adăpost și i-au adus la Centru pentru a fi cazați.
Centrul de Zi și de Noapte deține un protocol semnat atât cu Serviciul de Ambulanță, cât și cu Poliția Locală și Poliția Municipală. Înainte de a ajunge la centru, persoanele fără adăpost sunt controlate de UPU pentru a se verifica dacă nu suferă de boli transmisibile, apoi sunt redirecționate către adăpost.
Într-un procent destul de ridicat sunt persoanele care rămân în Centru. Însă există și beneficiari care aleg să se întoarcă pe stradă, acolo unde au libertatea de a face ceea ce doresc.
Personalul Centrului de Zi și de Noapte pentru persoane fără adăpost face un apel și către buzoieni. Ținând cont că ne află în plină iarnă, cetățenii municipiului Buzău sunt rugați, dacă aceștia cunosc persoane fără adăpost, să facă cunoscut acest lucru și să-i determine să fie cazați și să rămână la Centru.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ