CENTRUL MILITAR, MUTAT ÎN MODULE

0
188

Centrul Militar Judeţean Buzău, va funcţiona în perioada următoare, în module de tip container. Personalul instituţiei îşi va desfăşura activitatea în spaţiile provizorii până când Consiliul Judeţean ce deţine clădirile aflate într-o stare avansată de degradare, va construi un nou sediu. Clădirile vechi prezintă risc seismic ridicat, iar siguranța angajaților și a celor care ajungeau aici, era pusă în pericol.
Corpurile de clădire de pe strada Bistriţei, construite în perioada 1965-1970, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean se află într-o stare avansată de degradare. Acestea prezintă risc seismic,fiind incluse în clasele de risc seismic II și III şi constituie un pericol pentru personalul instituției. În urma unei expertize, Consiliul Judeţean Buzău care deţine respectivele spaţii, a hotărât că imobilele nu mai pot fi renovate, şi trebuie demolate, în locul lor se va construi o nouă clădire. Instituţia nu poate funcţiona într-un spaţiu al Ministerului Apărării Naţionale, din motive de securitate, activitatea Centrului Militar presupune accesul în incintă a persoanelor civile. Până la realizarea unei noi construcții, Centrul Militar Județean Buzău va funcționa în construcția modulară realizată de Consiliul Județean Buzău cu o investiție de aproximativ o sută de mii de euro.
Centrul Militar Judeţean este organul militar teritorial al Ministerului Apărării Naţionale, unic la nivelul judeţului, care are ca principală misiune asigurarea cu resurse umane a structurilor sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Nu se știe cât timp vor fi nevoiți ca angajații Centrului Militar Judeţean să-și desfășoare activitatea în construcțiile modulare , însă, aici au toate condițiile unui mediu de lucru sigur.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ