CENTRUL MUZEAL I.C. BRĂTIANU, FINALIZAT ÎN 2 ANI?

0
108

Eveniment important, astăzi, la Consiliul Judetean Buzău: lansarea oficială a proiectului privind restaurarea, conservarea și modernizarea fostului spital de pe Bulevardul Nicolae Balcescu și înființarea Centrului Muzeal I.C. Bratianu. La acest moment, documentatia a fost depusa la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, urmând ca, in momentul in care se va primi avizul de proiectare, să se organizeze licitatia care va desemna firma ce se va ocupa de marele proiect.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău preconizează că, odată ce licitațiile se vor încheia, iar constructorul care va realiza acest proiect va fi desemnat, lucrările pentru înfiinţarea Centrului muzeal I.C.Brătianu ar urma să dureze mult mai puțin decât a fost menționat initial. Ei spun că, foarte probabil, la începutul anului 2018, lucrările de refacere a clădirii vor fi demarate.

Centrul Muzeal Brătianu va fi mai mult decât o instituție de cultură, odată ce acesta va fi dat în folosință. Parcul din interior va fi la rândul său modernizat astfel încât buzoienii, dar și turiștii să se poată recrea sau să poată participa la diferite momente artistice. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău sunt increzători că numărul de vizitatori va fi cu mult peste cel preconizat in proiect.

Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” va funcționa ca o secție exterioară a Muzeului Județean și, conform Planului de marketing, numărul minim total de vizitatori a fost estimat la 8.550, la sfârșitul celor 5 ani de monitorizare a proiectului. Lucrările pentru înfiinţarea Centrului Muzeal I.C.Brătianu se vor ridica la suma de 17 milioane de lei. Clădirea, monument istoric clasa B, face parte din istoria medicală a Munteniei, cu o amprentă pregnantă la nivel local, fiind al doilea spital din Buzău, în anul 1900, după realizarea spitalului Gârlași, în jurul anului 1790.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ