CENTURA DE EST, REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE

0
259

De ani de zile, se pune problema construirii în municipiul Buzău a unei centuri ocolitoare, în zona de est a orașului. După ce șoseaua digului va trece în proprietatea municipialității, va putea fi reabilitată cu bani europeni. Primăria a făcut deja demersuri pentru ca acest plan să fie transformat în realitate.
Varianta ocolitoare din zona de est a Buzăului a intrat în atenția autorităților locale de mult timp. În prezent, cei aproxinmativ cinci kilometri de șosea sunt apoape impracticabili, fiind, totuși, circulată atât de autovehicule de capacitate mare, cât şi de autoturisme. Primăria a făcut demersuri la Guvern şi astfel, Primăria poate întocmi un proiect de reabilitare cu bani europeni. O secțiune specială pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere va exista în următorul exercițiu financiar.
După deschiderea podului de la Vadu Paşii, viitoarea centură de est ar putea fi continuată cu şoseaua care face legătura cu şoseaua Brăilei.
Centura de est a Buzăului ar fi extrem de utilă transportatorilor de marfă care circulă dinspre Moldova către Brăila, dar şi locuitorilor din zona Vadu- Paşii care vin în oraş. Lipsa acesteia îi chinuie nu numai pe şoferii aflaţi în tranzit, ci şi pe locuitorii oraşului, care resimt din plin poluarea.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ