CENTURA DE EST, REABILITATĂ

0
330

De ani de zile, autorităţile municipiului Buzău încearcă să construiască o centură ocolitoare în zona de est. Lipsa acesteia îi chinuie nu numai pe şoferii aflaţi în tranzit, ci şi pe locuitorii oraşului, care resimt din plin poluarea. Recent, Primăria a făcut demersuri pentru ca acest plan să fie transformat în realitate. Centura de est a Buzăului ar fi foarte utilă transportatorilor de marfă care circulă dinspre Moldova către Brăila, dar şi locuitorilor din zona Vadu- Paşii care vin în oraş.
Primăria intenţionează să realizeze în municipiul Buzău o a doua şosea de centură, care să preia traficul rutier de la podul Mărăcineni şi să-l scoată în şoseaua Brăilei, evitând astfel traversarea oraşului. În prezent, această șosea există și este practicabilă, cu excepţia unor porţiuni avariate, fiind circulată atât de autovehicule de capacitate mare, cât şi de autoturisme. Acum această șosea a intrat în atenția autorităților locale, care au făcut demersuri la Guvern.
Lucrările de reabilitare a şoselei digului ar putea începe din această primăvară. După deschiderea podului de la Vadu Paşii, viitoarea centură de est ar putea fi continuată cu şoseaua cu acelaşi nume, care trece prin faţa Oborului şi face legătura cu şoseaua Brăilei.
Centura de est a Buzăului ar fi extrem de utilă transportatorilor de marfă care circulă dinspre Moldova către Brăila, dar şi locuitorilor din zona Vadu- Paşii care vin în oraş.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ