CER RIDICAREA RESTRICŢIILOR PE DN 10

0
69

Autorităţile judeţene vor ca restricţiile de circulaţie de pe Drumul Naţional 10, din zona Siriu, să fie ridicate cât mai curând. Sunt avute în vedere, în primul rând microbuzele de călători de peste 3,5 tone.
La invitația prefectului Carmen Ichim, marţi s-a desfășurat o nouă ședință de lucru având ca tema situația viaductului Giurca, de pe Drumul Naţional 10, zona Siriu. La întâlnire au participat directorul de mentenanță al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Florea Dascălu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, precum și reprezentanții Secţia Drumuri Naţionale Buzău, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean și ai firmei care va executa lucrările de reparații ale acestui obiectiv. La data de 2 septembrie 2019, CNAIR a semnat contractul pentru lucrările de proiectare/execuție cu o asociere de firme. Conform contractului în valoare de 6,27 milioane de lei, Asocierea are la dispoziție 75 de zile pentru elaborarea proiectului, obținerea avizelor necesare și a autorizației de construcție, iar lucrările ar urma să dureze 12 luni, constructorul asigurând o perioadă de garanție de 5 ani după încheierea acestora.
“Prefectul Carmen Ichim a solicitat CNAIR să analizeze în cel mai scurt timp dacă expertiza tehnică efectuată la viaductul Giurca permite ridicarea restricțiilor de circulație pentru toate microbuzele de călători de peste 3,5 tone, urmând ca săptămâna viitoare să convoace o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău pentru adoptarea unei hotărâri în acest sens”, a transmis Instituţia Prefectului.
Viaductul Giurca, situat pe Drumul Naţional 10, în zona Siriu, a fost deteriorat vizibil, în structură, apărând o gaură ce s-a mărit considerabil. Autorităţile au instituit restricţie de viteză şi de tonaj. Pentru siguranţa viaductului şi a participanţilor la trafic a fost impusă restricţia de 3,5 tone, iar circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă de mers.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ