CERBUL A FOST SALVAT ŞI BOTEZAT

0
60

Se anunţă un deznodământ fericit, în privinţa cerbului rănit care a fost salvat, săptămâna trecută de jandarmii montani, la Gura Teghii. Rănile suferite după ce animalul a căzut într-o râpă adâncă, sunt aproape vindecate şi în plus, cerbul s-a ales şi cu un nume.
Jandarmii s-au mobilizat şi au pus mână de la mână pentru a plăti tratamentul administrat, unui cerb care în urmă cu câteva zile, a fost scos cu mare greutate dintr-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din zona Gura Teghii, unde rămăsese captiv. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar acum Jandarmeria ce l-a luat în grijă, anunţă pe pagina de Facebook a instituţiei că evoluţia este una favorabilă.

“După 5 zile de îngrijiri medicale acordate cu pasiune de colegele noastre Beatrice și Ana, sub coordonarea medicului veterinar Valentin Doană, starea de sănătate a cerbului înregistrează o evoluție bună, astăzi reuşind să pună pentru prima dată pe pământ piciorul rănit. Plăgile infectate au fost drenate, i-au fost administrate antibiotice și antiinflamatoare și, pentru a ajuta organismul să se recupereze, a fost deparazitat și vitaminizat, toate costurile medicamentelor folosite fiind suportate prin sumele de bani donate de jandarmii buzoieni”, a transmis Jandarmeria Buzău.
În curtea Jandarmeriei, cerbul este nu doar bine îngrijit ci chiar răsfăţat de salvatorii săi, care i-au dat şi un nume nobil.
“PS : am căutat un nume adecvat prestanței sale, cu o semnificație aparte, astfel că ne-am hotărât: Ghica! Un nume românesc, nobil, de domnitor, ceea ce reprezintă acest animal în pădurile țării noastre!”, au mai scris jandarmii.
Este totuşi de preferat ca cei care îl îngrijesc să nu se ataşeze şi mai mult de cerb, pentru că imediat după ce toate rănile i se vor vindeca, “Ghica”, va fi eliberat, în pădure, în mediul său natural.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ