CERCETAŢI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

0
22

Prejudiciul a fost estimat la 1 milion de lei
Percheziţii de amploare au avut loc dimineaţă la Buzău, Bucureşti şi în alte trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la aproximativ un milion de lei.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 20 de percheziții domiciliare și 14 verificări economice, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila, Buzău și Constanța, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. În anchetă se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
“Persoanele bănuite, prin intermediul a 27 de societăți, ar fi eludat plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea în actele contabile de operațiuni nereale, fiind cauzat un prejudiciu de un milion de lei”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Poliţiştii au pus în aplicare 17 mandate de aducere, emise pe numele bănuiților, ce au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ