Ceremonie la avionul din rond

0
298

Ziua Forţelor Aeriene Române, sărbătorită vineri, este momentul ales de conducerea Primăriei municipiului Buzău pentru prezentarea oficială a avionului, recent instalat în rondul de pe bulevardul Unirii Nord. Cu această ocazie, buzoienii sunt invitaţi să asiste la un ceremonial militar şi religios şi să urmărească demonstraţii ale paraşutiştilor militari şi survoluri ale avioanelor.
O paradă militară, salturi cu paraşuta şi treceri la joasă înălţime ale unor avioane militare, sunt momente ce se vor derula vineri dimineaţă în zona intersecţiei de la intrarea în Buzău dinspre Focşani. Astfel vrea Primăria municipiului Buzău să sărbătorească Ziua Forţelor Aeriene, şi, în acelaşi timp, să prezinte oficial publicului avionul militar L39 Albatros, instalat, recent, în rond.
“Vă invităm să să participați la Ceremonia militară și religioasă prilejuită de dezvelirea monumentului Forțelor Aeriene Române, defilare, parașutări și treceri de aeronave, cu ocazia ” Zilei Forțelor Aeriene Române”, ce se va desfășura în data de 19 iulie 2019, ora 10.00, în rondul din zona Carrefour de la intrarea în municipiul Buzău dinspre Râmnicu Sărat” a transmis Primăria municipiului Buzău.
Reaminitim că, un avion militar L39-Albatros ce s-a aflat în dotarea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a fost instalat, în noaptea de luni spre marţi, în rondul din zona comercială a Buzăului. Se doreşte ca aeronava, devenită machetă să fie de acum înainte, un monument şi în acelaşi timp, un simbol al oraşului, unde tradiţia aviaţiei este una deosebit de puternică.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ