Ceremonii de Ziua Drapelului Naţional

0
75

Drapelul tricolor a fost arborat, astăzi pe catargul din faţa Palatului Comunal, în cadrul unei ceremonii militare. Momentul, urmat de o defilare a gărzii de onoare, a încheiat seria activităţilor organizate la Buzău cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.
Au fost momente solemne miercuri dimineaţă pe platoul din Piaţa Dacia. Autorităţi civile şi militare ale judeţului, dar şi simpli cetăţeni, au participat la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Naţional, zi care este sărbătorită, în fiecare an pe 26 iunie. În cadru festiv, a fost prezentat un scurt istoric al drapelului României, iar un grup de copii, membri ai unui amsamblu din comuna Smeeni a susţinut un scurt recital având ca temă, evident, culorile drapelului României.
Momentul central al ceremonialului din centrul municipiului Buzău a fost, arborarea drapelului, care, marţi seară fusese coborât, tot încadrul unei festivităţi, şi depus la Biserica Militară de la Divizia 2 Infanterie „Getica”. Ceremonia dedicată „Zilei Drapelului Naţional” s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ