Ceremonii de Ziua Eroilor

0
219

Ceremonii militare şi religioase de „Ziua Eroilor”, au fost organizate joi în mai multe locuri din judeţ. Au fost depuse coroane de flori, la Cimitirul Eroilor, din municipiul Buzău, la Spătaru, unde se află bustul generalului Ştefan Guşă, precum şi la monumentul dedicat eroilor buzoieni căzuţi în Afganistan din localitatea Dealul Viei.
Programul dedicat cinstirii memoriei eroilor în ziua în care este sărbătorită „Înălţarea Domnului” a început în municipiul Buzău. La Domul Central din Cimitirul Eroilor, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a unui număr destul de mare de cetăţeni şi a unor grupuri de copii, a fost oficiată o slujbă de pomenire.
Despre semnificaţia şi importanţa zilei de astăzi a vorbit reprezentantul Asociației Cultul Eroilor de la Buzău.
A urmat depunerea de coroane de flori, iar ceremoniile de la Buzău s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare, moment în care, Calea Eroilor a fost survolată de avioane şi elicoptere de la Baza Aeriană Boboc.
O ceremonie de depunere de coroane de flori, s-a desfăşurat şi la bustul Generalului Ştefan Gusă din localitatea Spătaru. De asemenea, la monumentul dedicat eroilor buzoieni căzuţi în Afganistan din localitatea Dealul Viei, a fost organizată de către Batalionul 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni” o ceremonie de depuneri de coroane de flori. Ziua Eroilor se va încheia seara, la ora 21.30, cu o ceremonie militară şi religioasă de aprindere a unei candele la fiecare cruce de erou din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ