CERERE MARE DE BILETE DE TRATAMENT

0
74

A crescut cererea de bilete de tratament, acordate de Casa Judeţeană de Pesnsii. Faţă de anul trecut, numărul solicitărilor este cu aproape 300, mai mare decât în 2018. Oferta însă, nu a crescut substanţial, astfel că mulţi pensionari au rămas fără bilete, deşi doreau să meargă în staţiune.
Conform unui bilanţ al Casei Judeţene de Pensii, prezentat în Colegiul Prefectural, anul acesta, până la data de 31octombrie s-a înregistrat un număr de 7 358 cereri de bilete de tratament, din care cel mai mare număr de cereri a vizat perioada iulie-august 2019, faţă de 7085 cereri depuse în anul 2018. Oferta însă nu a fost pe măsura cererii, astfel că mulţi pensionari care voiau să meargă în staţiuni balneare, au rămas acasă.
Din diverse motive, nu toţi cei care obţin un bilet de tratament ajung să îl ridice de la ghişeu. În aceste condiţii biletul este repartizat unui alt solicitant. Potrivit conducerii Casei de Pensii, în ceea ce priveşte valorificarea biletelor alocate pe primele 15 serii, gradul de valorificare este de 97,7%. Respectiv, din numărul de 3 669 bilete de tratament alocate până la data de 31octombrie 2019, s-a valorificat un număr de 3 585 bilete, din care 486 bilete gratuite, comparativ cu anul 2018 când pentru aceeaşi perioadă a anului, gradul de valorificare a fost de 93,5% .Ca şi anul trecut, staţiunile cele mai solicitate de buzoieni, au fost Covasna, Mangalia, Techirghiol, Eforie-Nord, Sărata-Monteoru, Vatra Dornei şi Băile Heculane.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ