CERERE MARE DE VACCIN ANTIGRIPAL

0
131

Anul acesta, cererea de vaccin antigripal este foarte mare, iar vaccinul este de negăsit. Primele doze s-au terminat și abia miercuri au fost distribuite în țară noile doze. Între timp, tot mai mulți buzoieni caută să se protejeze contra gripei sau virozelor.
Deși vremea se menține caldă, perioada virozelor nu a trecut, iar primele doze de vaccin antigripal au fost deja epuizate. De data aceasta, vaccinarea a avut un impact bun asupra populației, tot mai mulți buzoieni căutând să se vaccineze antigripal. Vaccinul este, însă, de negăsit atât la medicii de familie, de unde anumite categorii de persoane cu risc de îmbolnăvire pot beneficia de el gratuit, cât și în farmacii, de unde poate fi achiziționat de persoanele care nu beneficiază de el gratuit.
O parte din bolnavii cronici au primit vaccinul antigripal, prima vaccinare antigripală în teritoriu având deja loc, în afară de comunitățile aflate la risc, de colectivitățile cu circuit închis – azile sau cămine de copii. Primele două tranșe de vaccin au fost deja epuizate. Miercuri s-a primit ce-a de-a treia tranșă, care urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie.
Această metodă de imunizare este considerată cea mai eficientă în ceea ce privește prevenirea îmbolnăvirii de gripă. Deși, abia a sosit a treia tranșă, urmând să ajungă zilele următoare la medicii de familie, în farmacii se mai găseşte vaccin tetravalent Vaxigrip – care poate fi administrat copiilor începând cu vârsta de 6 luni sau vaccinul cu administrare endo-nazală – tot pentru copii începând cu vârsta de 6 luni, acesta din urmă fiind procurat doar pe comandă.
În farmacii însă, vaccinul antigripal este foarte căutat. Primele doze s-au terminat foarte repede.
Momentan, afecțiunile respiratorii nu dau motive de îngrijorare. Numărul infecțiilor respiratorii au scăzut de la o săptămână la alta. Nu s-au înregistrat probleme grave și nici nu au fost necesare internări. Între timp s-a intervenit cu vaccinarea antigripală, cu primele tranșe primite. Despre a patra tranșă nu se știe încă momentul când va fi trimisă în teritoriu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ