CERERI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR 

0
60

Ministerul Educaţiei a centralizat situaţia preliminară, privind înscrierea în învățământul primar, pentru anul şcolar 2018-2019 (prima etapă). Potrivit datelor înregistrate în sistem, în primele două zile de înscriere (8 și 9 martie), au fost completate, per total, 31.601 cereri. La nivelul județului Buzău au fost depuse 525 de cereri, dintre acestea, 479 vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi, până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 46 de cereri vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018. În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii, până în data de 26 martie, inclusiv. Pe 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, listele cu copii înmatriculaţi precum și informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

AVOCATUL POPORULUI VINE LA BUZĂU

Buzoienii care vor să se adreseze reprezentantului instituţiei Avocatului Poporului au ocazia să o facă în cursul zilei de joi,15 martie, între orele 10:00 – 14:00, la sediul Prefecturii, acolo unde va fi prezent reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti, pentru a acorda audienţe şi pentru a primi petiţii. Acordarea audienţelor este gratuită, iar cererile adresate Avocatului Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea. Persoanele care solicită audienţă trebuie să prezinte şi documente referitoare la problema sesizată.

WEEKEND NEFAST PENTRU CÂȚIVA ȘOFERI

În cadrul unor acțiuni desfășurate în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au întocmit tot atâtea dosare penale. Acestea au vizat conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, precum şi conducerea unui vehicul ale cărui plăcuţe de înmatriculare au fost retrase. În cazul unui șofer de 23 de ani, din Largu, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a arătat o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism pe DJ 214 A, în localitatea Largu. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri buzoieni au aplicat peste 560 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 186.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ