CERTAŢI DIN CAUZA CORNURILOR DIN ŞCOLI

0
170

Şefii instituţiilor cu atribuţii de control au fost certaţi de Prefectul judeţului pentru că nu au făcut nimic în cazul produselor alimentare de calitate îndoielnică distribuite în şcoli prin programul cunoscut sub denumirea „Cornul şi laptele”.
Conducerea Prefecturii le-a cerut, imperativ şefilor instituţiilor competente să ia măsuri cu privire la calitatea produselor alimentare distribuite elevilor. Inspectoratul Şcolar este singura instituţie care, până acum s-a sesizat în urma numeroaselor reclamaţii venite din partea părinţilor şi unor directori de şcoli, unde au ajuns cornuri vechi, sau chiar mucegăite. S-a luat legătura cu Consiliul Judeţean, dar şi cu reprezentanţii distribuitorului care a câştigat licitaţia
Direcţia de Sănătate Publică, OPC-ul şi Direcţia Sanitar Veterinară, în schimb, invocând faptul că nu au primit sesizări scrise, nu a făcut nimic pentru a vedea cum stau lucrurile. Prefectul judeţului Carmen Ichim consideră că reprezentanţii acestor instituţii ar fi trebuit să se autosesizeze după apariţia în presă a unor materiale pe acest subiect, şi şi-a arătat nemulţumirea că acest lucru nu s-a întâmplat.
Reclamaţiile părinţilor arată că în multe dintre unităţile de învăţământ din judeţ, au fost distribuite cornuri și pahare cu lapte care nu aveau pe ambalaje nici data producerii, nici data expirării. În urma reclamațiilor unii dintre directorii școlilor din municipiul Buzău au început să refuze produsele.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ