CETĂŢENI DE ONOARE AI JUDEŢULUI

0
161

În anul Centenarului Marii Uniri, 7 oameni de cultură sunt propuşi să devină cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. Iniţiativa aparţine Direcţiei de Cultură, ca semn de recunoaştere a contribuţiei celor 7 personalităţi la diversificarea vieţii culturale a judeţului şi la promovarea operei scriitorului Vasile Voiculescu.
Consilierii judeţeni urmează să îşi dea votul, în şedinţa ordinară de la sfârşitul săptămânii, pentru un proiect de hotărâre prin care 7 personalităţi culturale urmează să primească titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului”. Este vorba despre oameni de cultură ce au contribuit substanţial la valorificarea operei scriitorului buzoian Vasile Voiculescu.
„Pentru contribuţia deosebită adusă la diversificarea vieţii culturale a judeţului Buzău, în general, dar în special la promovarea şi valorificarea în plan intern şi internaţional a personalităţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură propune Consiliului Judeţean Buzău să acorde, cu ocazia aniversării Centenarului făuririi României Mari şi împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea judeţului, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Buzău şi premii speciale, în valoare de 1 000 de lei, următoarelor persoane” , se arată în propunerea Direcţiei de Cultură.
Pe lista propusă de Direcţia de Cultură se află: Dumitru Ion Dincă, Valeriu Nicolescu, Cristinel Popa, Florentin Popescu, Eugen Sandu, Ionel Stănuţă şi Gheorghe Petcu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ