Chișinăul într-o carte

0
6

Buzău Fest aduce zile de sărbătoare la Sărata-Monteoru
Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” a găzduit lansarea cărții „Chișinăul de altădată”, semnată de acad. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu. Manifestarea a făcut parte din cadrul suitei de evenimente dedicate „Buzău Fest & Zilele Chișinăului la Buzău” și s-a bucurat de prezența unei delegații de la Chișinău, a președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și a unor oameni de cultură din Buzău.
La Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” a fost lansată
cartea „Chișinăul de altădată” care face parte dintr-un set de cinci monografii ce urmează a fi lansate în următorii trei ani sub patronajul Primăriei Chișinău. Volumul este dedicat istoriei capitalei Republici Moldova, care prezintă o evoluţie a urbei, de la primele aşezări până a devenit oraş, dar și sute de documente şi materiale istorice. Autorul volumului a subliniat însă și legătura strânsă dintre buzoieni și Republica Moldova.
La evenimentul de lansare al volumuluia fost prezent și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu care a făcut un anunț de mult așteptat legat de reabilitarea vechiului sediu al Bibliotecii Județene.
Evenimentul a făcut parte din suita de activități dedicate festivalului „Buzău Fest & Zilele Chișinăului la Buzău” care au debutat joi seară în municipiul Buzău printr-o paradă cu torțe.
Astfel, buzoienii sunt invitați în continuare vineri seară la Sărata Monteoru unde va avea loc un concert INNA feat The Motans urmat de un foc de artificii. Sâmbătă în același loc între orele 11 și 22 vor fi organizate un concurs de cross, urmat de scene ale taberelor militare din Alba Iulia și Cluj Napoca, ateliere de pictură și târguri de meșteri populari. Spre seară vizitatorii vor putea să ia parte la o parade de port popular, o degustare de produse tradiționale și vinuri iar la finalul zilei vor putea asista la concertul formației Zbod și Zdub și cel al orchestrei „Frații Advahov”. Duminică, în ultima zi a festivalului în stațiune vor fi organizate ateliere de picture, tabere militare iar la final va urca pe scenă Ansamblul folcloric “Plaiurile Mioriței”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ