CINCI FÂNTÂNI DESCHISE, RESTUL ÎNCHISE

0
74

Ce se întâmplă cu artezienele din centru și Bălcescu?
Primăria Municipiului Buzău a amenajat cinci fântâni arteziene de mici dimensiuni pe lacurile din Parcul Tineretului și Parcul Crâng. În schimb, cele două mari fântâni arteziene de pe platoul Dacia și cea aflată la intersecția bulevardelor Unirii cu Nicolae Bălcescu funcționează, dar nu întotdeauna. Reprezentanții administrației locale spun că unele sunt în administrarea URBIS, iar altele fac obiectul unor investiții.
Mai multe fântâni arteziene de mici dimensiuni au fost amenajate în două parcuri din municipiul Buzău, având fiecare sisteme de lumini care să le pună în valoare. Au fost inaugurate la sfârșitul săptămânii trecute.
Ce se întâmplă însă cu fântânile tradiționale din municipiul Buzău, cele de mari dimensiuni, aflate pe platoul Dacia și la intersecția bulevardelor Unirii cu Nicolae Bălcescu? Funcționează, spun reprezentanții primăriei, dar cu întreruperi având nevoie, fiecare dintre ele, de reparații.
Mai există și fântânile de mici dimensiuni din centrul orașului care sunt aflate, desemenea, în administrarea URBIS și în general sunt funcționale.
Ministerul Dezvoltării a dat undă verde proiectului de reabilitare a Pieței Dacia din Buzău, cu o valoare de peste 3,8 milioane de euro, investiție care va cuprinde printre altele și reabilitarea celei mai mari fântâni artenieze din oraș.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ