CIREȘE MULTE, CLIENȚI PUȚINI

0
139

Cireşele sunt ca în fiecare an, în luna mai, un lux pentru mulți buzoieni. Dacă la începutul lunii preţul era foarte piperat, chiar și 100 lei, în această perioadă un kilogram de cireşe dulci şi zemoase se vinde în piața din centrul orașului cu 15 – 20 de lei. Clienți să fie, spun producătorii.
Cu pofta nu te poți lupta, iar cireșele sunt unele dintre fructele aflate la mare căutare în acestă perioadă. Cireșele românești au apărut în piețe buzoiene. Deși mulți așteptau cu nerăbdare apariția lor la tarabe, puțini își permit să le cumpere. Comercianții așteaptă cu fructele frumos aranjate pe rafturi, însă clienții se uită, admiră și de multe ori trec mai departe. Tanti Liliana, este dezamăgită de vânzarea fructelor, în comparatie cu alți ani. Oamenii nu au bani, dar ea îi servește chiar și cu 100gr, dacă e nevoie.
Cireșele sunt fructe extrem de populare,consumate de secole. Fiind printre primele fructe care apar primavara, sunt foarte căutate pe piață, atât pentru consulmul în stare proaspată, cât și pentru prelucrare în diferite produse precum compot, dulceață, gem, jeleu, suc, sirop.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ