Cireșii de la Stațiunea pomicolă, în pericol

0
9

Vreme propice pentru culturile exotice
Vremea din ultima perioadă îi îngrijorează pe specialiștii din cadrul Stațiunii Pomicole Istrița. În situația în care temperaturile vor rămâne ridicate, cireșii vor înmugurii, fiind expuși ulterior la îngheț atunci când vremea va reveni la normal. Sunt valori propice pentru culturile exotice de rodie și kiwi, au anunțat reprezentanții stațiunii.
Suntem în debutul lunii ianuarie când ar fi trebuit să avem parte de ger și un strat gros de zăpadă. Din nefercire însă lucrurile stau cu totul altfel iar specialiștii din domeniul pomicol sunt îngrijorați. Au fost înregistrate mai mute zile cu valori cuprins eîntre 10 și 15 grade Celsius. În situația în care temperaturile vor rămâne ridicate atunci culturile de cireși aflate în administrarea Stațiunii Pomicole Istrița ar putea fi afectate.
Sunt temperaturi propice culturilor exotice. Rodiile sau plantele de kiwi aproape că nu mai au nevoie de protecție în aceste zile din pricina temperaturile ridicate.
Situația este monitorizată și la nivelul Direcției Agricole Buzău, având în vedere că în județul Buzău ponderea culturilor pomicole dar și cele de viță de vie este semnificativă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ