CLĂDIREA CENTRUL MILITAR, DETERIORATĂ GRAV

0
391

Centrul Militar Judeţean Buzău va funcţiona în perioada următoare, în module de tip container. Personalul instituţiei îşi va desfăşura activitatea în spaţiile provizorii până când clădirile CMJ, aflate în proprietatea Consiliului Judeţean vor fi reabilitate, ori va fi construit un nou sediu.
Corpurile de clădire de pe strada Bistriţei, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean se află într-o stare avansată de degradare, prezintă risc seismic şi constituie un real pericol pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea acolo. Consiliul Judeţean Buzău care deţine respectivele spaţii a hotărât că imobilele trebuie consolidate şi renovate, sau poate chiar, să fie construită o nouă clădire. Până când vor fi găsite resursele financiare pentru realizarea acestui obiectiv, s-a găsit soluţia, provizorie, a instalării unor module, tip container, unde angajaţii Centrului Militar, vor fi nevoiţi să se mute.
Conducerea Garnizoanei Buzău ar fi fost de acord ca activitatea Centrului Militar, ce presupune accesul în incintă a civililor, să se desfăşoare într-o unitate militară. Ministerul Apărării nu şi-a dat, însă acordul din motive de securitate.
În aceste condiţii, Consiliul Judeţean urmează să achiziţioneze acele module, pe care le va instala în curtea Centrului Militar de pe strada Bistriţei, iar personalul instituţiei să îşi mute activitatea în spaţiile provizorii. O nouă clădire, dacă se va opta pentru această variantă, ar urma să fie construită în aproximativ un an şi jumătate.
Centrul Militar Judeţean este organul militar teritorial al Ministerului Apărării Naţionale, unic la nivelul judeţului, care are ca principală misiune asigurarea cu resurse umane a structurilor sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ